Wednesday, 10 August 2011

nak capai tapi belum sampai

assalamualaikum & salam sejahtera & selamat petang & salam ramadan....

wahhh...panjang nyer..
ok, lme rse nyer x buat entry..asyik cbuk join GA n segmen jek sejak dua tiga empat menjak ni....huhuhu...

agak-agak kalau bc tajuk kat atas tu, ape yg korang boleh teka psal entry kali ni? ''nak capai tapi belum sampai''
haaa...bukan sbb tgn zu pndek/kurang inci...xde kene mngena dgn tgn pun..ape yg nk d capai?? n npe belum sampai?? ni yg crte ni...jom jom...

sebenarnye nk crte ape yg zu nk dlm hidup ni tp blum tercapai...

1. kereta- kalau ikutkan nk kreta Satria Neo atau Honda, xkisah la Honda Civic ke City ke, Jazz ke..asalkan Honda..tp, kalau ikut kan skrg ni, dpt mYvi pun dah ok...hehe...(macam la dah berani sgt nk drive)hehe.

2. segulung Ijazah- dulu, lps abis buat diploma, mcm x teruja pun nk smbung study ni tp apply gak n alhamdulillah dapt..so insyaAllah lg dua tahun selesai...x sabar nk habis....

3. kawin- hahaha..boleh ke letak kawin?? boleh la kan..spe xnak kwin kan..kawan2 ramai dh kwin, so mmg teruja gak nk kwin tp mcm la dh sedia seratus dua puluh peratus..hahaha...kalau dah kwin, ofkos nk ade rumah sndiri lps tu ofkos nk ade baby..wahhh...best best..ehem ehem..=)

4. pantai- yg ni, mmg makin hari makin nak sgt sgt pegi..bukan x penah g pantai selama hidup ni, penah, tp dh lme xpegi sbb tu keinginan tu tggi membukit bukau...hehehe..kalau dpt nk spend time dgn kwn2, fmly n tettt...(mgkin 1 hri nnt..

5. Korea- nak kata minat K-pop xde la sgt, nk kata minat cter-cter Korea pun x jugak..tp npe nk sgt g sne?? sbb nk g pulau-pulau kat sne..Pulau JEJU...!! 

6. Sarawak- ha..psal lak nk g sarawak ni? npe sarawak? ermm, sbb kwn2 sarawak makin brtambah..kalau chatting dgn dorang ni, mesti ajak g jalan-jalan sne..n dorang ade jugak sebut pasal pantai kat sne, so mmg xcited la...1 hri nnt kmk akan g sne..tggu kmk..miak2 swak kene spon kmk klak...hehehe..

7. bungee jumping- kalau pasal yg ni, mmg teringin sgt dah..nmpk mcm best, seronok, ngeri..sbb tu la teringin beringin bagai..dulu nk merasa flying fox, tp dah dapt dah..tp...nk try lagi laa...xpuas dulu...hehe...tamak btul..=)

buat masa ni, tu jek la rse nyer...
ok...bai...LOVE U ALL...

sekian




12 comments:

Green Apple said...

bagusnya.... banyak cita2... mudah2an semuanya tercapai dan dapat yang terbaik...

iMBobo said...

wah cita2 yg bakal tercapai.. iMBobo pun nk try bungee jumping! teringin sgt hehe

noraizuraMasoud said...

green epal : harap2 dpt penuhi..1 hri nnt...

iMBobo : wahh..jom kita jump sme2..u jump, i jump....haha..=)

TuJuH BeLaS said...

Semoga cepat kahwen... =)

noraizuraMasoud said...

encik tujuh belas : insyaAllah...bile smpai seru...=)

suhailaselaginella said...

wah..banyk impian ni...follow awak..salam perkenalan..:-D

Cik Nani Noraini said...

sudah folo!!credit to mr aril
TQ folo! :)

noraizuraMasoud said...

tq pd yg sudi singgah n folo me...hehe..=)

Ezad Skytech said...

wahh..banyak impian awak kan..semoga semuanya tercapai ye..hee~

p/s : bungee jump..macam nak try je..tapi ngeri la pulak..haha~

noraizuraMasoud said...

ezad : jom try ramai2...nmpk mcm best tp ngeri..tp x kira, nk gak...haha

eVa said...

juh dtg g srwk ctok.. pande kakar srwk dh.. hehe.. sama gak nak main bungee jumping! teringin giler..

noraizuraMasoud said...

eva : 1 hri nnt zu akan ke sne gak..antara impian zu nk g swak..wahhh....btambah lg geng yg nk ber'bungee jumping....hehe